Privacy policy

Beleid omtrent persoonsgegevens


Uw persoonsgegevens

Bij het boeken van uw vakantie op dit domein fungeert Go4Holiday voor u als reisbureau, terwijl uw contractpartner CampingVision is. Bij beide bedrijven willen we dat onze klanten zich veilig voelen wanneer ze onze website bezoeken, onze producten kopen en onze diensten gebruiken. Om deze reden is ons persoonsgegevensbeleid op een duidelijke en precieze manier geschreven en biedt het volledige transparantie over hoe we uw persoonsgegevens opslaan, verzenden en gebruiken. Onze verwerking van persoonsgegevens is in overeenstemming met de EU-Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) van mei 2018 en gegevens worden verzameld en verwerkt in overeenstemming met dit persoonsgegevens beleid.


Gegevensbeheerder

Het privacybeleid voor persoonsgegevens is alleen van toepassing op Go4Holiday- en CampingVision-producten en -diensten die nu de verwerkingsverantwoordelijke zijn van de persoonsgegevens, welke onder dit beleid vallen.

Go4Holiday maakt onderdeel van uit CampingVision. Go4Holiday deelt persoonsgegevens met CampingVision wat betreft administratieve en analytische werkzaamheden. De persoonsgegevens, die door Go4Holiday worden verzameld, worden dus ook verwerkt door CampingVision voor de hieronder genoemde doeleinden. In de volgende tekst worden CampingVision AG en de dochteronderneming Go4Holiday hierna "CampingVision" genoemd.


Contactinformatie

U kunt contact opnemen met Go4Holiday via info@lux-camp.de

U kunt ook contact opnemen met CampingVision via gdpr@campingvision.com


Verzamelen van persoonsgegevens


Wat zijn persoonsgegevens?

Persoonsgegevens zijn alle gegevens die direct of indirect verband houden met een persoon, zoals een naam, telefoonnummer, e-mailadres of IP-adres.

Bij CampingVision verzamelen we persoonsgegevens op verschillende manieren, maar de gegevens zijn vooral rechtstreeks afkomstig van de gebruiker.

Bepaalde soorten persoonsgegevens worden geclassificeerd als gevoelig en vertrouwelijk, waaronder informatie met betrekking tot de religieuze en politieke overtuigingen en de gezondheid van een gebruiker. We verzamelen en gebruiken gevoelige persoonsgegevens alleen wanneer dat nodig is en dit gebeurt altijd in overeenstemming met ons privacybeleid voor persoonsgegevens. Een voorbeeld hiervan is gezondheid gerelateerde informatie met betrekking tot een door de klant gekochte reisverzekering.


Persoonsgegevens die zijn gekoppeld aan boeken en reizen

Wanneer u een reis boekt via CampingVision, verzamelen wij persoonsgegevens om uw reservering te kunnen voltooien. Dit omvat informatie, zoals de namen en leeftijden van alle reizigers, het aantal reizende kinderen en het adres en contactgegevens van de persoon die de reis boekt. In het kader van de boeking verzamelen we ook de betalingsinformatie van de persoon die de reis betaalt.

Wanneer u een CampingVision-reis voor meerdere personen boekt, moet u ervoor zorgen dat alle betrokkenen op de hoogte zijn van dit privacybeleid voor persoonsgegevens en dat zij u toestemming hebben gegeven voor het delen van hun informatie.

Wanneer u een vakantie bij ons boekt, verzamelen we ook informatie over uw reis. Naast de bovengenoemde informatie omvat dit bestemmingen, reisdatums en verschillende reisextra's.

We verzamelen persoonsgegevens van u wanneer u contact met ons opneemt, bijvoorbeeld via de klantenservice, e-mail, telefoon of op andere manieren. Over het algemeen verzamelen en verwerken we voornamelijk persoonsgegevens die nodig zijn voor het beantwoorden van uw vragen en het afhandelen van uw verzoeken. Afhankelijk van de gekozen contactmethode kan dit een e-mailadres en/of een telefoonnummer omvatten.

Ongeacht of u uw boeking telefonisch, persoonlijk, via ons elektronische boekingsformulier of via live chat voltooit, vragen wij u om dezelfde informatie om uw boeking te kunnen voltooien. We kunnen ook aanvullende informatie bewaren die door u is verstrekt, inclusief informatie met betrekking tot medische aandoeningen, allergieën en andere dergelijke kwesties.


Abonneren op CampingVision-nieuwsbrieven

Wanneer u zich abonneert op de CampingVision-nieuwsbrief, verzamelen wij uw naam en e-mailadres, evenals informatie met betrekking tot uw vorige CampingVision-boekingen (geschiedenis, voorkeuren). Hierdoor kunnen wij u relevante en op maat gemaakte aanbiedingen sturen.


Gebruik van onze digitale diensten

Wanneer u onze website bezoekt of gebruik maakt van onze andere digitale diensten, verzamelen we informatie over hoe u de dienst gebruikt, inclusief persoonsgegevens, zoals het IP-adres. Bovendien verzamelen we ook informatie over hoe u binnen de specifieke digitale dienst navigeert, welke pagina's u bezoekt en in welke van onze producten u bent geïnteresseerd. Als u bent ingelogd met uw klantenlogin of ons andere gegevens stuurt die we kunnen gebruiken om u te identificeren, zullen we uw gedrag op de digitale dienst koppelen aan de informatie die we hebben verzameld. We zullen deze gegevens gebruiken om de klantervaring voor u en toekomstige klanten te verbeteren en te optimaliseren.


Gegevens over u, verzameld van andere mensen

Als gegevens met betrekking tot een of meer medereizigers bekend worden gemaakt bij het boeken van een vakantie, gaan we ervan uit dat deze gegevens zijn verkregen met toestemming van de persoon (personen) wiens persoonsgegevens bekend zijn gemaakt.


Aanpassen van contactinformatie of andere relevante persoonsgegevens

Het is de verantwoordelijkheid van de klant om contactinformatie actueel te houden en ervoor te zorgen dat wij over nauwkeurige en actuele boekingsgegevens beschikken. Als dit niet het geval is, moeten we mogelijk openbare gegevens gebruiken, zodat we contact met u kunnen opnemen met betrekking tot uw reizen.


Beheer en opslag van persoonsgegevens


Wettelijke basis voor de verwerking van persoonsgegevens

Bij CampingVision verwerken wij uw persoonsgegevens in overeenstemming met de wet. Het kan zijn dat sommige persoonsgegevens nodig zijn om uw boeking te kunnen voltooien, in welk geval deze met uw toestemming en binnen de grenzen van de wet worden verwerkt. Als u uw toestemming intrekt of deze verloopt, kunnen sommige persoonsgegevens nog steeds beschikbaar zijn voor andere doeleinden, waaronder boekhouding. De meeste persoonsgegevens die wij verwerken, hebben betrekking op de voltooiing van het boekingsproces of marketingdoeleinden.




Uw reis

We gebruiken uw persoonsgegevens om de service te kunnen bieden die u bij ons heeft geboekt. Deze persoonsgegevens worden onder meer gebruikt om u een boekingsbewijs en reisdocumenten toe te sturen. De gegevens zullen echter ook worden gebruikt om de boeking bij onze partnerbedrijven te kunnen voltooien en de betaling af te ronden. Voor dit doel worden uw persoonsgegevens gebruikt voor boekhouding-, afwikkelings-, audit-, krediet- of betalingsverificatiediensten.


Cadeaubon

Wanneer u een cadeaubon bij ons koopt of ontvangt, zullen wij uw persoonsgegevens verwerken in het kader van de uitgifte en afhandeling van deze bon. Hiervoor hebben we de naam, het adres en het e-mailadres van de ontvanger nodig. Bovendien verwerken wij ook uw betalingsinformatie om de betaling te kunnen voltooien.


Klantenlogin

Wanneer u een vakantie bij ons boekt, maken wij een klantenlogin voor u aan en deze wordt gekoppeld aan onze klantendatabase. Hiermee kunt u inloggen met uw boekingsinformatie en de details van uw boeking analyseren. Uw klantenlogin is geldig zolang we uw persoonsgegevens in onze database hebben. Bekijk de sectie bewaartermijnen voor meer informatie.


Klantenservice en klachten

We gebruiken uw persoonsgegevens om u de best mogelijke klantenservice te kunnen bieden, voor het geval u contact met ons opneemt met vragen, opmerkingen of klachten. Wanneer u contact met ons opneemt, vragen wij enkele persoonsgegevens om u en uw reis te kunnen identificeren, waaronder uw boekingsnummer, naam en e-mailadres. Bovendien gebruiken we de door u verstrekte contactgegevens ook om contact met u te kunnen opnemen voor andere vragen en verzoeken. Voor de verwerking van uw boeking maken wij gebruik van een standaard klantenservice-functie die wordt beheerd door het IT-systeem Twenty. Alle persoonsgegevens die in Twenty worden verwerkt, worden gedeeld met CampingVision. CampingVision is de gegevensbeheerder van onze verzamelde persoonsgegevens.

We verzamelen, verwerken en delen persoonsgegevens binnen de CampingVision-organisatie om een efficiënte klantenservice en verwerking van uw aankopen te garanderen.


Informatieoverdracht

Bij het boeken van een vakantie bij CampingVision zullen we uw persoonsgegevens gebruiken om u details over uw reizen te kunnen toesturen. Deze worden naar uw geregistreerde e-mailadres verzonden, dat verstrekt is tijdens het boeken van uw vakantie.

Als u via onze website boekt, ontvangt u een e-mail met uw boekingsgegevens. We sturen u een factuur wanneer we hebben bevestigd dat de boeking met onze partner voltooid is. Als de factuur niet wordt betaald, sturen we u drie dagen na het verstrijken van de betalingsdatum een vriendelijke herinnering. Als we de openstaande betaling nog steeds niet ontvangen, sturen we u zeven dagen na de laatste betalingsdatum een annuleringsmail.

Wanneer de vakantie is betaald, ontvangt u per e-mail een voucher die ongeveer 40 dagen voor vertrek wordt verzonden. Wij sturen u service-e-mails met belangrijke informatie over uw boeking voor, tijdens en na uw reizen. Zodra de vakanties voorbij zijn, sturen we u ook een uitnodiging voor gebruikers- en tevredenheidsenquêtes.


Marketing en personalisatie

CampingVision kan klantinformatie gebruiken die verband houdt met marketingcontexten voor specifieke reizen. In dit geval zullen we ook contact met u opnemen via e-mail of brief.

Als u ervoor heeft gekozen om e-mails of nieuwsbrieven met informatie of aanbiedingen te ontvangen, zullen wij uw persoonsgegevens gebruiken voor het versturen van de e-mails en, indien nodig, om de e-mailinhoud aan te passen aan uw specifieke voorkeuren en interesses.

We kunnen personalisatie gebruiken voor persoonlijke marketing op sociale media, via e-mail en via webreclame van derden. We kunnen ook informatie delen met partners om aanbiedingen en marketing te helpen aanpassen. In dit geval hebben we een overeenkomst voor gegevensverwerking om ervoor te zorgen dat de partner in kwestie informatie verwerkt volgens de Algemene Verordening Gegevensbescherming.

Verschillende website-cookies zullen worden gebruikt voor de analyse van gebruikersgedrag en personalisatie. 


Product-, systeem- en dienstenontwikkeling

De informatie die wij van onze klanten verzamelen, wordt gebruikt om onze producten, systemen en diensten te ontwikkelen en te verbeteren. Dit is van toepassing op onze digitale diensten, waar we het gedrag van klanten onderzoeken en vervolgens optimaliseren hoe onze informatie, producten en campagnes worden gepresenteerd.


Wettelijke bepalingen

Bij het verwerken van persoonsgegevens voldoen wij aan alle toepasselijke wet- en regelgeving. Dit kan betekenen dat we volgens de wet persoonsgegevens aan de autoriteiten verstrekken.


Bewaartermijnen

Bij CampingVision bewaren we uw persoonsgegevens zo lang als nodig is. De persoonsgegevens die we verzamelen, worden opgeslagen in onze klantendatabase, waar we reisgeschiedenis en persoonlijke informatie maximaal drie jaar bewaren. Na drie jaar anonimiseren we een deel van deze gegevens die vervolgens in totaal vijf jaar worden bewaard, vanaf het einde van het boekjaar. Als u binnen drie jaar na uw laatste reis een klacht over een reis indient, bewaren wij uw gegevens gedurende tien jaar.

Uw klantenlogin slaat alle opgenomen informatie op zolang die login actief blijft.

Als u geabonneerd bent op nieuwsbrieven en informatieve e-mails, worden uw gegevens bewaard zolang u ervoor kiest deze e-mails te blijven ontvangen.

We kunnen dezelfde persoonsgegevens voor verschillende doeleinden op verschillende locaties opslaan. Dit betekent dat wanneer we informatie van het ene systeem verwijderen, het niet noodzakelijkerwijs wordt uitgesloten van een ander systeem. De informatie kan in een ander systeem worden bewaard volgens een overeenkomst of voor enig ander doel waarvoor informatie vereist is.


Organisatorische maatregelen voor het beveiligen van persoonsgegevens

Bij CampingVision voeren we regelmatig risicobeoordelingen uit om ervoor te zorgen dat de opgeslagen en verwerkte persoonsgegevens worden beschermd in overeenstemming met de regelgeving. We hebben werkprocessen, routines en toegangsbeperkingen geïmplementeerd die ervoor zorgen dat we voldoen aan de Algemene Verordening Gegevensbescherming.


Openbaarmaking van persoonsgegevens


Overdracht van persoonsgegevens binnen CampingVision

Bij CampingVision werken we nauw met elkaar samen en worden verschillende functies gedeeld, waaronder IT-functies, HR-functies en boekhouding. In dit geval delen we alle persoonsgegevens om onze klanten de beste en meest efficiënte service te kunnen bieden, terwijl we zorgen voor een correcte en uniforme toegang tot de toepasselijke wetgeving, regels en voorwaarden.

Medewerkers van CampingVision hebben toegang tot deze persoonsgegevens, omdat wij onze producten en diensten aan de klant moeten kunnen leveren.


Microsoft Office

We gebruiken Microsoft Office-producten voor ons interne werk en dit betekent dat Microsoft uw persoonsgegevens als gegevensverwerker verwerkt.


IT

Bij CampingVision gebruiken we een breed scala aan IT-systemen en diensten, waarvan sommige persoonsgegevens verwerken en opslaan. Sommige systemen bevinden zich lokaal bij ons. In dit geval hebben alleen onze medewerkers toegang tot de informatie, wat betekent dat de gegevens niet worden doorgegeven aan derden. Andere systemen zijn cloud-gebaseerde oplossingen of zijn geïnstalleerd door een leverancier, wat betekent dat we de persoonsgegevens aan die leverancier overdragen. In deze gevallen zal de leverancier de persoonsgegevens namens ons en volgens onze richtlijnen verwerken.


Interne IT-systemen

Intern verwerken we persoonsgegevens in ons boekingssysteem en onze klantendatabase. We hebben het systeem ontworpen om de service te kunnen bieden die de klant aanschaft. We hebben het systeem ontwikkeld met de nadruk op snelle en eenvoudige boeking, evenals de best mogelijke klantenservice. Het (Twenty)-systeem verwerkt alle persoonsgegevens die zijn verzameld in verband met een boeking.


Webanalysebedrijven

Voor de analyse van gebruikersgedrag en ontwikkelingswerkzaamheden op onze websites werken wij samen met externe leveranciers. Deze leveranciers verwerken namens ons persoonsgegevens en we verzamelen de informatie voornamelijk via website-cookies en anonieme verwerking.


Contactdiensten

We gebruiken externe leveranciers om informatie via e-mail te verzenden, zoals nieuwsbrieven. Deze leveranciers hebben toegang tot persoonsgegevens, zoals namen en e-mailadressen.

We gebruiken een externe aanbieder voor onze website-chatfunctie. De leveranciers hebben toegang tot alle informatie in de chat.

We gebruiken ook externe leveranciers voor het beheren van verschillende contactformulieren op onze website. De leveranciers hebben toegang tot de persoonsgegevens die in het betreffende formulier worden verstrekt.


Leveranciers van vakantieproducten

We hebben verschillende leveranciers en contractpartners die verschillende diensten aanbieden, welke u via ons kunt bestellen. We delen de nodige informatie met deze partners om de gevraagde service te kunnen leveren.


Campings

Bij CampingVision hebben we contracten met campings en met leveranciers die eigen campings hebben. Bij het boeken van een CampingVision-vakantie geven we de nodige persoonsgegevens over u en uw vakantie door aan de betreffende partij. Deze informatie kan bijvoorbeeld de naam en de leeftijd van de reiziger bevatten, evenals de boekingsinformatie zelf. Dit wordt gedaan zodat wij en de leverancier de gevraagde service kunnen leveren. Als er een klacht is, nemen we contact op met de aanbieder om een oplossing te vinden en minimaliseren we het risico dat dit opnieuw gebeurt.


Uw rechten

Noodzakelijke verwerking van persoonsgegevens

Verwerking van persoonsgegevens is essentieel voor ons om onze overeenkomst met u te kunnen verwezenlijken en deze gegevens worden alleen rechtstreeks van u verzameld. Dit betekent dat u degene bent die de betreffende informatie aan ons doorgeeft, hetzij per telefoon, e-mail of via de chatfunctie van onze website. U stemt ermee in dat wij deze gegevens mogen gebruiken om uw boeking te kunnen voltooien en om onze overeenkomst met u te kunnen verwezenlijken.

We hebben toestemming nodig voor het verzamelen van persoonsgegevens voor andere doeleinden, zoals het verzenden van nieuwsbrieven of het analyseren van gebruikersgedrag.


Intrekking van toestemming

U kunt uw toestemming te allen tijde intrekken door contact met ons op te nemen via de informatie in het Contact-gedeelte. Als u uw toestemming intrekt, zullen we alle persoonsgegevens verwijderen en de processen stopzetten die onder uw toestemming vallen. Er zijn gevallen waarin we persoonsgegevens kunnen verwerken, zowel op basis van uw toestemming als vanwege andere regels, zoals die met betrekking tot boekhouding. Dit betekent dat we in sommige gevallen uw persoonsgegevens nog steeds zullen opslaan, zelfs als u de toestemming intrekt.


Informatie en controle over uw persoonsgegevens

U heeft het recht om informatie te ontvangen met betrekking tot de informatie die wij over u verwerken, evenals het recht om te verzoeken dat de informatie wordt vernietigd, aangevuld of gecorrigeerd. Bovendien heeft u ook het recht om te vragen dat uw persoonsgegevens voor specifieke doeleinden worden verwerkt.


Als u niet wenst dat wij uw persoonsgegevens verwerken

We hebben mogelijk enkele persoonsgegevens nodig om onze overeenkomst met u te kunnen verwezenlijken. Wij kunnen u niet de gevraagde producten of diensten leveren als u ons geen specifieke persoonsgegevens verstrekt.

Als u wenst dat wij uw persoonsgegevens niet gebruiken voor marketing- of statistische doeleinden, kunt u geen aanbiedingen en informatie van ons ontvangen en dit kan betekenen dat sommige digitale diensten mogelijk niet werken zoals ze zijn bedoeld


Cookies 

Bij CampingVision en op de websites die we beheren, gebruiken we cookies om uw ervaring te verbeteren en informatie te verzamelen voor marketing en de ontwikkeling van website-inhoud. De informatie wordt anoniem opgeslagen en verwerkt. Naast het beleid voor persoonsgegevens is in dit geval ook ons cookiebeleid van toepassing. 


Als u een klacht wilt indienen

Iedereen die van mening is dat het bedrijf de Algemene Verordening Persoonsgegevens niet naleeft, kan contact opnemen met de Autoriteit Persoonsgegevens (AP). Lees meer hierover op de officiële website van Autoriteit Persoonsgegevens (AP). 


Autoriteit Persoonsgegevens
Bezuidenhoutseweg 30
P.O. Box 93374
2509 AJ Den Haag/The Hague
Tel. +31 70 888 8500
Fax +31 70 888 8501
Website: https://autoriteitpersoonsgegevens.nl/nl

Member: Mr Aleid WOLFSEN, Chairman of the Autoriteit Persoonsgegevens



Laatste wijziging: 19-12-2019